Minipolo bij HPC

In september is zwemvereniging HPC Heemstede gestart met het aanbieden van minipolo voor kinderen van 7 en 8 jaar die in het bezit zijn van een A- en B diploma.

Ymke van Rossum, Rombout Jansen en Ilias Smit waren er vanaf het begin bij. Ymke vindt het superleuk om te doen, maar zij vindt het ook wel heel vermoeiend. Ilias zwemt bij HPC al twee jaar bij het Waterplezier (een speciaal opgezet programma voor kinderen die net hun zwemdiploma hebben behaald en op een speelse wijze kennis maken met de verschillende takken van de zwemsport) en doet daarnaast nu ook het minipolo. Ook Rombout heeft eerst op Waterplezier gezeten, maar is nu overgestapt op het minipolo en doet daarnaast op dinsdag mee met de trainingen van het wedstrijdzwemmen. De 8-jarige Rombout vindt dat minipolo echt een sport voor hem is: “Hardlopen is bijvoorbeeld niets voor mij, maar bij deze teamsport voel ik mij helemaal thuis”.

De broertjes Huub en Cas Reitsma zijn er nog maar net bijgekomen en ze vinden het super leuk. Huub: “Ik vind het wel super vermoeiend. Al begin ik nu wel te wennen aan de warming-up”. De kinderen zijn hard aan het trainen om later dit seizoen aan toernooitjes mee te kunnen doen.

De bijna 100-jarige zwemvereniging heeft een imposant waterpoloverleden. De laatste jaren heeft HPC slechts één waterpolo damesteam, dat het overigens uitstekend doet in de competitie. HPC is op alle terreinen druk bezig om weer de oude club van weleer te worden en daar hoort uiteraard ook waterpolo voor de jeugd bij!