HPC-ers op Expeditie Robinson!

Afgelopen weekend stond voor de zwemmers van HPC geheel in het teken van Expeditie Robinson. Dit was namelijk het avontuurlijke thema van het jaarlijkse Sport & Spel weekend, georganiseerd door de activiteitencommissie HEG (HPC en Gezelligheid). Vol goede moed verzamelden de deelnemers zich zaterdagochtend op deze enigszins grijze dag om te beginnen aan het survival weekend. De groep fietste sportief naar Haarlemmerliede, waar de voormalige bunker Fort Penningsveer als overnachtingsplaats was uitgekozen. Hier aangekomen werd de onderlinge competitie aangewakkerd met de eerste teamopdrachten, waar de prachtige teamnamen Chef Speciaal, De Kannibalen, Tegenstanders en OEOE (Op Een Onbewoond Eiland) uit voort kwamen! De jury (bestaande uit Roos en Marije) was onder de indruk van het intimiderende logo van de Kannibalen en het lijflied van OEOE. De teams werden ook nog aan het denken gezet over manieren om van een onbewoond eiland af te komen, eten en slaapplaatsen te vinden en de verveling te bestrijden. We hebben veel originele ideeën gehoord, van zandscheppen tot het bellen van etenbezorgd.nl.
Na de lunch was het tijd voor de eerste grote activiteit: klimmen in Adventurepark Saplaza! De zwemmers lieten zich niet intimideren door de grote hoogte en velen van hen begonnen meteen met de rode of zelfs zwarte route! De echte die hards hebben de volledige 3 uur geklommen over touwbruggen, tonnetjes, hangend aan trappetjes en natuurlijk naar beneden racend met de kabelbaan. Een aantal zwemmers vonden het water van de Veerplas zo aantrekkelijk dat zij vol enthousiasme gingen kanoën (en kletsnat terug kwamen)! Na het klimmen kon iedereen even bijkomen, droge kleren aantrekken en blaren verzorgen voordat we op de kilo’s pasta en salade konden aanvallen. Tijdens het avondprogramma werden eerst de zintuigen getest, door de voel- en proeftest! Naast de makkelijke proefsels (bonen, beschuit) bleek de nootmuskaat en kerrie toch erg lastig te proeven! Een hapje van verse gember deed zelfs iemand naar de wc sprinten! Het door middel van voelen identificeren van verschillende voorwerpen, bleek ook hilarisch (vooral als de banaan door je voorganger al is fijngeknepen)! Tijdens de spannende Survival Quiz bleek de grote competitie tussen de teams, die de gemoederen hoog op deed lopen. Hier was gelukkig de rest van de avond niets meer van te merken, toen we gezamenlijk veel potjes Weerwolven hebben gespeeld.
Na een korte maar rustige nacht, wordt iedereen wakker met beginnende spierpijn die we even lekker los hebben gemaakt met een rondje ochtendgymnastiek. Daarna zijn we wederom naar de Veerplas vertrokken voor de Robinson Challenge! Hier moesten de teams zich bewijzen in verschillende Robinsonproeven (snelheidsproef, balanceerproef, kratjesrace etc). Vooral de balanceerproef waarbij je