Minipolo

Zwemvereniging HPC Heemstede is gestart met waterpolo voor kinderen van 7 en 8 jaar oud die in het bezit zijn van een A- en/of B diploma.In eerste instantie wordt er nu gestart met minipolo, dit is de start van waterpolo en bedoeld voor kinderen van 7 en 8 jaar oud. De training vindt plaats, op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur in het golfslagbad van Sportplaza Groenendaal.

In de training worden de kinderen geleerd hoe je met een bal moet zwemmen, overgooien, schieten op doel, samenwerken en verdedigen. Tijdens deze trainingen raken de kinderen bekend met de regels en het spel. Uiteraard worden er regelmatig oefenwedstrijdjes gehouden.

Veel kinderen zwemmen daarnaast ook nog mee op dinsdag tijdens de training van het wedstrijdzwemmen om aan de conditie en de slagverbetering te werken, twee elementen die uitermate belangrijk zijn bij waterpolo!

Er zullen regelmatig toernooitjes worden gespeeld. Het is de bedoeling dat HPC na dit seizoen ook waterpolo voor kinderen van 10 jaar en ouder gaat aanbieden.

De bijna 100-jarige zwemvereniging HPC heeft een imposant waterpoloverleden. Echter heeft HPC de laatste jaren slechts één waterpolo dames team, dat het overigens uitstekend doet in de competitie. HPC is op alle terreinen druk bezig om weer de oude club van weleer te worden en daar hoort ook waterpolo voor de jeugd bij.